Škornji Light boot Olive S5

74,00 brez DDV

SKU N/A Kat. ,

Light boot Olive S5 Sievi škornji z jekleno zaščitno kapico in protivbodnim podplatom

Škornji so narejeni iz poliuretana. So lahki in trpežnejši od večine gumijastih škornjev. Poliuretan je prav tako odporen proti vodi, olju in številnim kemikalijami.

Sievi škornji so brezšivni, kar zmanjšuje drgnjenje in odrgnine. So širokega kroja, kar je značilno za obutev Sievi. Opremljeni so s prilagodljivim podplatom FlexStep

in rebrastim podplatom, ki zmanjšuje tveganje zdrsa. Imajo odlične toplotnoizolativne lastnosti, vrhnji del pa je mogoče skrajšati.

Material podloge je izbran tako, da se škornji hitro posušijo, če se njihova notranjost zmoči.

Standard: EN ISO 20345:S5 SRC

Zaščitna kapica: jeklena

Zaščita proti prebodu: jeklena

Material: Poliuretan

Material podplata: dvojna gostota PU/PU

 

 

Kaj pomeni zaščita S5?

“Zaščita S5” pri delovnih škornjih se nanaša na stopnjo zaščite, ki jo izpolnjujejo glede na evropski standard EN ISO 20345. Oznaka “S5” pomeni, da škornji izpolnjujejo naslednje zahteve:

  1. Zaščita pred udarci (kapica): Škornji morajo imeti zaščitno kapico, ki prenese udarce z energijo najmanj 200 J in stiskanjem s silo najmanj 15 kN.
  2. Vodotesnost: Škornji morajo biti vodotesni, kar pomeni, da nudijo zaščito pred vdorom vode. To je še posebej pomembno v delovnih okoljih, kjer so prisotni mokri pogoji.
  3. Antistatične lastnosti: Škornji morajo imeti antistatične lastnosti, kar zmanjšuje možnost elektrostatičnega nabiranja.
  4. Absorpcija energije v petnem delu: Škornji morajo absorbirati energijo v petnem delu, kar zagotavlja udobje pri hoji.
  5. Profiliran podplat (podplat s profilom za boljši oprijem): Škornji s stopnjo zaščite S5 morajo imeti profiliran podplat za boljši oprijem na različnih površinah.

Dobrodošli. Uporabljamo piškotke za boljšo izkušnjo na strani. S klikom na gumb se strinjate z našimi pogoji poslovanja in uporabo piškotkov. Več o tem si lahko preberete tukaj