Pogoji poslovanja na spletni strani delovni čevlji pika kom in podjetja PEGO trgovina, d.o.o.

Podjetje PEGO trgovina, d.o.o iz Celja vam omogoča elektronsko naročilo osebne varovalne opreme preko spletne trgovine www.delovnicevlji.com in www.zascita-pego.si (v nadaljevanju “spletna trgovina”).

Omogočamo vam naročilo zaščitnih delovnih oblačil, rokavic, obutve, zaščite dihal, zaščite sluha, zaščite oči, zaščite glave, varovalne opreme za delo na višini, lestve, ter še mnogo več. Uporaba storitve spletne trgovine je brezplačna.

Podjetje PEGO trgovina, d.o.o upravlja spletno trgovino in je ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi “ponudnik”). Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. 

Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do naročila. Registracija ni obvezna za naročilo, ampak je priporočljiva.

 Uporabnikovo geslo je znano le uporabniku in je zasebno. Uporabnike naprošamo, da v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopa le on oziroma oseba, pooblaščena za zastopanje v njegovem imenu.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

 

Splošno

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). 

S spletno trgovino upravlja podjetje PEGO trgovina, d.o.o., Lava 2B, 3000 Celje, matična številka: 5295459000, ID za DDV: SI16121171.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti kupca in prodajalca ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem oz. upravljalcem spletne trgovine. 

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Z uporabo spletne trgovine in oddajo naročila uporabnik/kupec potrjuje svojo seznanjenost s splošnimi pogoji. 

Opredelitev pojmov v spletni trgovini

V splošnih pogojih poslovanja spletne trgovine uporabljamo naslednje pojme: 

Uporabnik spletne trgovine je oseba, ki je opravila registracijo in s tem pridobila vstopno geslo in uporabniški račun v spletni trgovini ali oseba, ki le brska po spletnih vsebinah. 

Kupec v spletni trgovini je uporabnik, ki opravi naročilo prek postopka registracije.  

Naročilo ali nakup so vsi izdelki, ki jih je kupec naročil v spletni trgovini.

Registracija uporabnika

Za uspešeno naročilo je registracija uporabnika obvezna. Ob registraciji v spletno trgovino pridobi uporabnik uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika spletne trgovine nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. 

Ob registraciji prejme uporabnik na svoj elektronski naslov potrdilo o registraciji z dostopom do urejanja svojih uporabniških podatkov, kjer lahko spremeni svoje geslo in spremlja svoja naročila.

Naročilo

Po oddaji naročila prejme kupec še isti dan na svoj elektronski naslov potrdilo o oddaji naročila s podatki o nakazilu. Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku 12 (dvanajst) ur sporoči na elektronski naslov info@delovnicevlji.com

Če kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila, pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem nepreklicno sklenjena. Ko je enkrat pogodba o nakupu sklenjena, je ta shranjena na sedežu prodajalca. 

Prodajalec v roku treh delovnih dni naročene izdelke zapakira in odpošlje. Glede na uradni rok dostave pogodbenega partnerja prodajalca (1-2 delovna dneva), kupec praviloma prejme naročeno pošiljko v roku od  do največ 10 delovnih dni po prejetem plačilu predračuna.

Izdelki, ki niso na zalogi se lahko naročajo posebej, kar lahko podaljša dobavo in dostavo tudi več kot 10 delovnih dni. O posebnih pogojih dostave bo upravljalec spletne trgovine obvestil uporabnika. 

Plačevanje

Plačilo izdelkov je po predračunu. 

Predračun se plača na transakcijski račun prodajalca. Ko kupec opravi naročilo, po elektronski pošti prejme potrdilo o oddaji naročila s podatki o nakazilu. Ko je plačilo vidno na transakcijskem računu prodajalca, prodajalec pošlje naročene izdelke na naslov kupca z dostavo. 

Izdaja računa

Prodajalec po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje račun v e-formatu (XML, PDF, .docx, .rtf) na e-naslov kupca ali ga ob naročilu in plačilu po povzetju priloži pošiljki. 

V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu. 

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. 

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov prodajalec ne upošteva. 

Kupec je dolžan račun v elektronski obliki shraniti, saj lahko kasneje služi kot garancijski list. Račun ustreza vsem, z zakonom določenim zahtevam in je vsebinsko v skladu z 81. do 84. členom Zakona o davku na dodano vrednost – ZDDV-1.

Dostava

Izdelke prodajalec v Sloveniji dostavlja preko dostavne službe GLS.

Stroški pošiljanja izdelkov znašajo 5€ za pošiljko do 2000g.

Pri nakupu nad 100,00 EUR je poštnina brezplačna.

Osebni prevzem je mogoč vsak delavnik od 7.00 do 14.00 na sedežu podjetja PEGO trgovina, d.o.o.: Lava 2B, 3000 Celje, Slovenija.

Cene

Prodajalec je zavezanec za DDV, a zaradi večinskega sodelovanja s poslovnimi kupci, so cene v spletni trgovini brez davka (neto cene) in je jasno označeno. 

Cene veljajo na dan nakupa in veljajo do preklica. 

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. Prodajalec si v takih primerih pridržuje pravico do spremembe cene med obdelavo naročila. V tem primeru bo kupec o tem pisno obveščen in mu bo ponujena možnost odstopa od pogodbe, hkrati pa mu bo ponujena tudi rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

Koda za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine in je časovno omejena. 

Aktivno kodo za popust najdete v oglasnih sporočilih ali drugih medijih. Kodo za popust izkoristite tako, da izberete artikle, ki jih želite kupiti in jih dodate v košarico. 

Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Prikaži košarico. 

V košarici pod naštetimi izbranimi izdelki vpišite kodo za popust. Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba poravnati.

Akcije in kode za popust se med seboj ne seštevajo, razen če ni označeno drugače. 

Kupec lahko v posameznem naročilu koristi le eno kodo. Na izdelke v akciji razen izjemoma kode za popust ni možno uveljavljati.

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in podatke za nakazilo kupnine. Ko prodajalec prejme plačilo in kupcu odpremi izdelke, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je njegovo naročilo na poti.

Vračilo in zamenjava blaga ter pravica do odstopa od nakupa

V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.

V  primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oz. najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. 

Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. 

Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek. 

V  primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Reklamacije in garancija

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa k zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca. 

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu, vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako, blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek. 

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni, ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena tega zakona. 

Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporna.

Omejitev odgovornosti

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti blaga ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

 

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. 

V primeru težav se kupec s prodajalcem v podjetju PEGO trgovina, d.o.o lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 03 428 50 00 ali po elektronski pošti na info@delovnicevlji.com, kjer lahko odda tudi pisno pritožbo. 

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prodajalec bo v roku deset (10) delovnih dni potrdil kupcu, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. 

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo pri reševanju spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Podjetje PEGO trgovina, d.o.o ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora (skladno z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov). 

Kot ponudnik spletne trgovine na območju republike Slovenije, objavljamo elektronsko povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

 

Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

PEGO trgovina, d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. 

PEGO trgovina, d.o.o. hrani naslednje podatke registriranih kupcev v spletni trgovini: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s PEGO trgovina, d.o.o. ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino. 

PEGO trgovina, d.o.o. navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-poštnega naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Prodajalec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. V te namene uporabljamo v spletni trgovini 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

 

Obdelava in hramba podatkov

Z nakupom in registracijo uporabnik dovoljuje podjetju PEGO trgovina, d.o.o., da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov, obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe izdelkov, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva podjetja PEGO trgovina, d.o.o. ter povezanih poslovnih subjektov.

Navedene podatke lahko podjetje PEGO trgovina, d.o.o. in pogodbeni obdelovalec obdelujeta za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov.

 

Piškotki

Spletne strani podjetja PEGO trgovina, d.o.o. uporabljajo piškotke za izbolšanje uporabniške izkušnje na spletnih straneh. 

 

Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna količina podatkov, ki je nameščena v brskalnik vašega računalnika ali na vašo mobilno napravo. Tako imenovani “lastni piškotki” so piškotki, ki jih uporablja entiteta, ki upravlja z domeno, preko katerih so nameščeni. 

V primeru, da dovolimo drugim, da uporabljajo piškotke preko naše spletne strani se ti imenujejo “piškotki od drugod”.

Prav tako obstaja razlika med sejnimi piškotki in stalnimi piškotki. Sejni piškotki obstajajo samo dokler ne zaprete brskalnika. Stalni piškotki imajo daljše obdobje trajanja in niso izbrisani, ko zaprete brskalnik. Trudimo se, da uporabljamo ali dovolimo uporabo piškotkov z najdaljšim obdobjem trajanja 5 let. Samo v izjemnih primerih, na primer iz varnostnih razlogov ali kadar je to zares potrebno, bo piškotek imel daljše obdobje trajanja.

Poleg piškotkov uporabljamo tudi druge tehnologije, ki so podobne piškotkom. Te lahko vključujejo spletne svetilnike (znane tudi kot piksel oznake, spletni hrošči ali gif), sledilne URL naslove ali pakete za razvoj programske opreme (SDK). 

Spletni svetilnik je majhna grafična slika, ki je velika le en piksel in je lahko na vaš računalnik dostavljena kot del zahteve spletne strani, prek aplikacije, reklame ali HTML elektronska sporočila. S piksli lahko iz vaše naprave prenašamo podatke, kot so vrsta naprave ali operacijskega sistema, IP-naslov in čas obiska. 

Uporabljajo se tudi za namestitev in branje piškotkov v vašem brskalniku. Sledilni URL naslovi se uporabljajo za določanje spletne strani, ki vas je napotila na zavas.si spletne strani, ali za določanje aplikacije, ki je uporabljena. SDK je koda, vključena v aplikacije, ki deluje kot piškotek in spletni svetilnik.

Vse te tehnologije v tej izjavi o piškotkih skupaj imenujemo “piškotki”.

 

Kako se uporabljajo piškotki?

Piškotke uporabljamo v različne namene. Omogočajo, da ste na vseh straneh spletnega mesta, med različnimi spletnimi mesti in med uporabo aplikacij prepoznani kot isti uporabnik. Vrste informacij, ki jih zbiramo s piškotki, vključujejo IP-naslov; ID naprave; obiskane strani; tip brskalnika; informacije o brskanju; operacijski sistem; ponudnika internetnih storitev; časovni žig; ali ste se odzvali na oglas; URL, s katerega ste dostopali do našega spletnega mesta; možnosti, ki ste jih uporabili, ali dejavnosti, ki ste jih opravili na spletni strani/aplikaciji.

Naša spletna stran in aplikacije piškotke uporabljajo v različne namene:

Tehnični piškotki: Trudimo se, da bi našim obiskovalcem ponudili napredno, uporabniku prijazno spletno stran in aplikacije, ki se samodejno prilagodijo njihovim željam in potrebam. Tehnične piškotke zato uporabljamo, da bi našo spletno stran prikazali, da bi spletna stran pravilno delovala, da bi si lahko ustvarili uporabniški račun, se vpisali in urejali svoje rezervacije. Za pravilno delovanje naše spletne strani so tehnični piškotki torej nujno potrebni.

Funkcionalni piškotki: Tudi funkcionalne piškotke uporabljamo, da bi si zapomnili vaše želje in vam pomagali pri efektivni uporabi spletne strani in aplikacij. Ti funkcionalni piškotki niso nujno potrebni za delovanje naše spletne strani ali aplikacij, vendar jim dodajo možnosti in izboljšajo vaše izkušnje z uporabo naše spletne strani.

Analitični piškotki: Te piškotke uporabljamo za vpogled v to, kako naši obiskovalci uporabljajo noblis.si. Tako lahko izvemo, kaj deluje in kaj ne, izboljšamo našo spletno stran in aplikacije, razumemo uspešnost oglasov in komunikacij in zagotovimo, da ostanemo zanimivi in uporabni. Podatki, ki jih zbiramo, lahko vključujejo spletne strani, ki ste jih obiskali, s katerih spletnih strani ste vstopili in izstopili, katero platformo ste uporabili, katera e-sporočila ste odprli in uporabili ter podatke o datumu in času.

Spletna stran uporablja spodaj navedene piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje

Name: __gads

Content: UID=1a2b8362724c835e-29e04a86ece0054:T=1667832117:RT=1667832117:S=ALNI_MY-ma7BrTE5q8B6uchBZWDnlto19w

Domain: delovnicevlji.com

Name: __gpi

Content: UID=00000b7dc8afa8c6:T=1667832117:RT=1667832117:S=ALNI_MZjcycdZ-sxjsXH9zj0cf6OYL_NjQ

Domain: delovnicevlji.com

Name: _ce.cch

Content: 

Domain: delovnicevlji.com

Name: _ce.gtld

Content: 

Domain: delovnicevlji.com

Name: _ce.s

Content: v~0a8cde73bfdae088d6a09f3b4b98ddcb9030e041~vpv~3~v11ls~b2bcf490-614c-11ed-aa67-e9d9059cbfa7~ir~1~gtrk.la~lah1xv81

Domain: delovnicevlji.com

Name: _ga

Content: GA1.1.1119155731.1666195112

Domain: delovnicevlji.com

 

Name: _ga_5D8GLBLCD6

Content: GS1.1.1668446452.4.0.1668446452.0.0.0

Domain: delovnicevlji.com

Name: _gat_gtag_UA_246183195_1

Content: 1

Domain: delovnicevlji.com

Name: _gid

Content: GA1.2.2077730660.1668446453

Domain: delovnicevlji.com

Name: cebs

Content: 1

Domain: delovnicevlji.com

Name: cebsp

Content: 1

Domain: delovnicevlji.com

Name:wp-settings-time-1

Content: 1666195766

Domain: delovnicevlji.com

 

Pogoji poslovanja veljajo od 14. 11. 2022.
Pego trgovina d.o.o., Lava 2B, 3000 Celje, Slovenia.

Dobrodošli. Uporabljamo piškotke za boljšo izkušnjo na strani. S klikom na gumb se strinjate z našimi pogoji poslovanja in uporabo piškotkov. Več o tem si lahko preberete tukaj