SieviAir R3 Roller – S3 nizki športni delovni čevlji

167,20 brez DDV

SieviAir R3 Roller – S3 nizki športni delovni čevlji

Zaščitni delovni čevlji SieviAir R3 Roller S3 oz. celotna družina SieviAir so pojem udobja in lahkotnosti. Ali jim lahko rečemo tudi športni delovni čevlji? Mogoče, zagotovo so med lažjimi med modeli Sievi in hkrati uporabljajo določene inovativne rešitve, ki se najdejo tudi med športno obutvijo.

Glavne značilnosti SieviAir R3 Roller:

 • Gre za nizke lahke delovne čevlje z oznako S3 po standardu ISO 20345.
 • Zgornji material čevlja je iz lahkih, zračnih in vodoodpornih mikrovlaken.
 • Podplat je iz poliuretana (PU) enojne debeline in ima jekleno ploščo proti prebadanju do sile 1100N. Če želite trpežnejši podplat dvojne debelin PU in morajo biti pravtako lahki delovni čevlji, si lahko ogledate modele tukaj.
 • Lahkotnost in udobje zagotavljata dve inovativni rešitvi – SieviAir® in FlexEnergy®. Prva poskrbi za dobro zračenje čevlja in preprečuje znojenje stopala, druga za maksimalno učinkovito blaženje, ki povrhu več kot polovico energije vrne uporabniku.
 • Čevlji imajo aluminijasto zaščitno kapico. Kot zanimivost – aluminijaste zaščitne kapice so lažje in hkrati bolje odvajajo toploto. Če želite da so delovni čevlji športni, zračni in lahki potem je aluminij prava izbira.
 • Sievi delovnao obutev ima klasično skandinavsko kopito in so zatorej v osnovi širiši, kar je pomembno za udobje stopala in preprečevanje prekomernega znojenja.
 • Sievi predstavljajo vrhunec skandinavskega oblikovanja v industriji zaščitne delovne obutve.
 • Model Sievi Air R4 ima možnos izbire številk med 35 in 48, torej so primerni tako za moške in punce.

Pogosta vprašanja

Ali obstajajo športni delovni čevlji?

Če bi lahko kategorizirali delovne čevlje po tem koliko so športni, potem bi SieviAir R4 Roller zagotovo lahko bili označeni kot športni delovnimi čevlji. Naj vam damo nekaj razlogov zakaj?

 1. Že samo ime nakazuje na to, da so zagotovo hitri in lahki. Namreč oznaka R v imenu pomeni “racer” ali angleško “dirkač”. Dirkači morajo biti lahki in SieviAir R4 vsekakor so.
 2. Ko smo že pri dirkačih, moramo omeniti, da ni dirkača, ki ne bi želel biti hiter. Patentirane tehnologije, ravno pravšnje blaženje in FlexEnergy® so komponenta zagotavljata boljši izkoristek energije, ki vam bo omogočil tisti dodaten korak oz. vam bo privarčevalo energijo za vaš prosti čas.
 3. Kot vsi delovni čevlji iz skupine SieviAir, tudi v modelu R4 je zagotovljena najboljša mikroklima čevlja, da bodo vaša stopala ostala suha.

Zakaj so delovni čevlji, ki skrbijo za suha stopala bolj zdravi za vas?

O ustrezni mikroklimi znotraj obutve bomo govorili kdaj drugič, pomembno je vedeti da je suho stopalo zdravo stopalo. Zakaj je temu tako?

Stopalo ima 26 kosti in gre za kompleksen del telesa, ki nam omogoča stik z in premikanje po naši Zemlji. Trpežnosti stopalu ni očitati a nekaj mu zagotovo ni všeč – voda in vlaga. Predvsem se gre za to, da je koža med prsti in v okolici nohta izredno občutljiva na spremembe ob vlažnih stopalih. Ker ne gre za sterilno okolje in se naravno v njem nahajajo različni mikroorganizmi (glive in bakterije), se varovalna funkcija kože spremeni z dolgo izpostavitvijo vlagi ali vodi.

Glivice in vraščeni nohti

Dolgotrajna izpostavitev stopal vlažnemu oz. mokremu okolju privede do procesa maceracije. Maceracija je zmejčanje tkiva, v tem primeru kože stopala, kjer pride do pomembnega zmanjšanja obrambne funkcije kože. Koža postane prepustna za bakterije in glivice na površini. Sicer ne nevarni mikroorgranizmi na takšni koži vodijo v glivične okužve nohtov in vnetja obnohtnice ali v hujših primeri do nastanka vnetja podkožja ali celulitisa.

Za preprečevanje takšnih težav je zelo pomembna primerna obutev, ki ohranja primerno mikroklimo znotraj čevlja ter suha stopala ves čas delovnega procesa.

SieviAir tehonologija – delovni čevlji z najboljšo zračnostjo

Delovni čevlji s SieviAir® tehnologijo zagotavljajo najboljšo zračnost vaših čevljev in vam pomaga ohranjati noge suhe in primerno zračne med dolgim delovnim časom. Poskusite in se prepričajte.

Dobrodošli. Uporabljamo piškotke za boljšo izkušnjo na strani. S klikom na gumb se strinjate z našimi pogoji poslovanja in uporabo piškotkov. Več o tem si lahko preberete tukaj